Minoren 2023

Click here for the English Minors page

ALGEMEEN

THIM werkt met een major-minorstructuur. Van de 240 studiepunten of EC die je nodig hebt om af te studeren haal je er 210 met het majordeel, het vaste programma van je opleiding. Voor de resterende 30 punten volg je minoren. Als je beide delen hebt behaald, is je studie afgerond.

Bij THIM bestaan verschillende mogelijkheden om je minorpunten te halen. Je kunt onderdelen combineren en zo zelf bepalen hoe je jouw minordeel van 30 EC inricht.

We bieden je mogelijkheid om je eigen programma samen te stellen en bieden je de volgende mogelijkheden daarvoor aan:

In-huis minoren:

Dit zijn minoren worden op school gegeven worden door docenten die in het betreffende vakgebied specialist zijn. Voor de in-huis minoren geldt een minimum van 10 en een maximum van 24 studenten. Deze minoren duren 10 weken en in die 10 weken ga je 1 dag per week naar school per minor. Voor elk van deze minoren krijg je 7,5 EC.

De In-huis minoren zijn:

Externe minoren

Er zijn drie externe minoren die je kunt volgen. Het grote verschil met de in-huis minoren is dat je de hele minor direct met patiënten en cliënten in contact bent. De externe minoren zijn:

Minor BOOGH:
Boogh is een dagcentrum voor mensen met NAH. Naast de dagbesteding en re-activatie die BOOGH zelf biedt, komen wij daar een ochtend per week mensen helpen met een specifieke hulpvraag met het bewegend functioneren. De locatie waar wij dit doen zijn Leidsche Rijn en Nieuwegein. In totaal zijn er voor deze minor 3-9 plekken beschikbaar. Deze minor duurt 20 weken en is 3 uur op dinsdagochtend of woensdagochtend. Voor de minor BOOGH krijg je 7,5 EC. Meer info over BOOGH

Minor Mobie Duck:
Mobie Duck is een zwemvereniging voor mensen met een lichamelijke beperking in de meest brede zin van het woord. Je gaat hier onder begeleiding van een trainer (die vaak een oud Thimmer is) zwemgroepen allerlei oefeningen geven in het water. Deze minor is in het zwembad van revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht. Voor deze minor zijn 3-6 plekken beschikbaar. Deze minor duurt 20 weken en is 3 uur op dinsdagavond, donderdagavond of vrijdagavond (meestal vanaf ca 18:00) Voor de minor Mobie Duck krijg je 7,5 EC. Meer info over Mobie Duck

Minor stage:
Je hebt de eerste twee jaar afgerond en hebt veel geoefend in rollenspellen. Nu is het tijd voor praktijkervaring.

Je steekt tien weken je de handen uit de mouwen, je bent tenslotte beginnend vaardig en je kunt je eigen leerproces vorm geven. Waar kun je dit beter doen dan in de fysiotherapie praktijk.
Er zal veel focus liggen op drie beroepstaken:

 • Screening
 • Dossiervoering
 • Behandelen van patiënten.

De meest voorkomende patiëntcategorieën zijn, rug- nek- en schouderklachten. Voeg daar gerust zelf nog een categorie aan toe om je op te richten tijdens deze praktijkleerperiode.

Maak jezelf interessant voor de praktijk door mee te werken, maar maak het vooral ook interessant voor jezelf door te leren op de werkvloer. Je doet praktijkervaring op al voor de seniorstage begint.

De stage heeft een duur van 10 weken waarbij op de reguliere lesdagen stage wordt gelopen. De stage omvat in totaal een studiebelasting van 15 ECT die bestaat uit meewerken in de praktijk, voorbereiding van de stagedagen en verwerking van de ervaringen door zelfstandige studie en training.

We werken in deze module met de zogenaamde “entrustable professional activities” (EPA`s), die de kerntaken van het beroep omvatten die steeds meer aan jou toevertrouwd worden. In deze module maak je door inzet van EPA`s een start met het behalen van het oordeel “beroepsbekwaam” op drie van deze beroepstaken, namelijk; screening, dossiervoering en behandeling.

De inhoud van de minor stage bevat een aantal focusonderwerpen, die gekoppeld zijn aan de EPA`s. 

De focusonderwerpen zijn:

 • Persoonlijke ontwikkeling ten aanzien van de EPA`s screening en behandeling in de eerstelijns praktijk.
 • Dossiervoering volgens richtlijn dossiervoering KNGF (inclusief brief aan huisarts).
 • Uitvoering van de screening.
 • Klinische besluitvorming met argumentatie (klinisch redeneren) ten aanzien van screening.
 • Praktische uitvoering van behandelingen.
 • Methodische benadering van behandelplan en de uitvoering daarvan.

Meer info over minor stage.

E-Learning

Naast al de bovenstaande mogelijkheden kan je ook online cursussen doen. Via het BSL platform (mijn.bsl.nl) en via PhysioPlus worden E-learning cursussen aangeboden. Als je voor een E-learning cursus credits wilt krijgen, stuur je een mail naar helpdesk@thim.nl. Er wordt dan een activiteitenplan voor je geactiveerd waar je jouw behaalde certificaten kunt uploaden. De verschillende cursussen bevatten elk een toets en per toets is er een kans / herkans.

LET OP: 

 • Je kunt bij BSL alleen credits krijgen voor geaccrediteerde cursussen. Het aanbod is beperkt kan wisselen. Je kan bij BSL maar een beperkt aantal EC vergaren.
 • Zorg ervoor dat je jouw BSL account actief houdt. Dit doe je door minimaal eens in de 6 maanden opnieuw in te loggen op de Newtonbaan en je account te activeren.

De Engelstalige cursussen van PhysioPlus zijn ontwikkeld door partijen over de hele wereld en geaccrediteerd in verschillende landen. Veel van de cursussen worden door Nederlandse fysiotherapeuten gedaan als bij- en nascholing voor de punten die je moet halen voor je inschrijving in diverse kwaliteitsregisters. Op je portaalpagina in Cumlaude vind je een link naar PhysioPlus, waarmee je naar “my dashboard” kunt navigeren.

Met Physioplus en BSL kan je, als je dat wilt, al je 30 EC behalen. Daarvoor moet je 600 punten halen. Maar je kan ook elk andere hoeveelheidpunten halen, bijvoorbeeld 150 punten voor 7,5 EC.

Samenvattend

MinorDuur in wekenContacturen per weekECTaalWaar
Geriatrie1067,5NL/ENTHIM
MSK1067,5NL/ENTHIM
PSF1067,5NL/ENTHIM
BOOGH2037,5NLLeidsche Rijn /Nieuwegein
Mobie Duck2037,5NLHoogstraat Utrecht
Stage OOM/DAG  10  8-10 / 18-24  15  NLEigen keuze
PhysioplusEigen keuzeEigen keuze1-30ENEigen keuze

Inschrijven voor de minoren

Klik op een minor op een bepaalde dag om je in te schrijven.

DinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
BLOK 15-9-2022 t/m 18-11-2022   
09:00-12:00BOOGH NGBOOGH LR  
09:00-15:00   PSF NL
09:30-15:30MSK INTMSK NLGeriatrie INT 
16:30-19:00Mobie Duck   
17:30-20:30  Mobie Duck 
19:00-21:00   Mobie Duck
DinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
BLOK 221-11-2022 t/m 10-2-2023   
09:00-12:00BOOGH NGBOOGH LR  
09:00-15:00   MSK NL
09:30-15:30 Geriatrie NLPSF INT 
16:30-19:00Mobie Duck   
17:30-20:30  Mobie Duck 
19:00-21:00   Mobie Duck
BOOGH NG = Boogh locatie Nieuwegein
BOOGH LR = Boogh locatie Leidsche Rijn
nl_NL