Transferfase

Overzicht van de transferfase

Jaar 3 en 4 van de opleiding worden ook wel de transferfase genoemd. In deze fase krijg je onderwijs, volg je minoren, werk je aan je afstudeeronderzoek en loop je stage. Hieronder vind je meer informatie over de onderdelen van de transferfase.

Transferonderwijs: Thema 11/12

In het transferonderwijs (ook wel thema 11/12 genoemd) wordt de stof uit vorige jaren herhaald en behandel je ook nieuwe verdiepende onderwerpen. Zo word je klaargestoomd om de stage in te gaan.

Een overzicht van alle onderwerpen vind je in het activiteitenoverzicht op Cumlaude.

Minoren

We bieden uiteenlopende minoren aan, waar je zelf een keus uit kunt maken. Totaal moet je voor 30 studiepunten of EC aan minoren gevolgd hebben. Het aanbod bestaat uit in-schoolse minoren, buitenschoolse minoren en e-learning. Voor de start van het onderwijs maken we een inventarisatie van wie welke minoren wil volgen. Het aanbod kan van jaar tot jaar wisselen. Kijk hier voor het huidige aanbod.

Afstudeeronderzoek

In het afstudeeronderzoek ga je een vraag vanuit de beroepspraktijk op wetenschappelijke wijze oplossen, we noemen dit praktijkgericht onderzoek. Het startpunt van dit project is een gesprek met een opdrachtgever die behoefte heeft aan een stukje kennis of een product. Denk bijv. aan ervaringen met een nieuwe interventie, implementatie van een nieuwe technologie, ontwikkeling van een voorlichtingsproduct of het in kaart brengen van het effect van groepstrainingsprogramma. Deze vraag ga je middels kwalitatief- of kwantitatief onderzoek oplossen. Hiervoor ga je mensen meten, interviewen etc. Uiteindelijk resulteert dit in jouw scriptie, waarin je het wetenschappelijke proces- en uitkomsten presenteert. Als terugkoppeling naar de opdrachtgever maak je nog een praktijkproduct in ‘lekentaal’, dat kan bijv. een presentatie of een infographic zijn.

Om dit project succesvol te maken, bieden we in het derde studiejaar lessen aan die gericht zijn op het vormen van je onderzoeksvoorstel (startdocument). Daarna volgen nog lessen die zich meer praktisch richten op het verzamelen, analyseren en rapporteren van de data. Uiteraard is er buiten de lessen genoeg mogelijkheid tot begeleiding. Het team kijkt er naar uit om je te helpen om je afstudeeronderzoek een succesvol en inspirerend project te maken!

Meer weten? Bekijk de studiewijzer op Cumlaude.

Stage

Wanneer je thema 1 t/m 10 voldoende hebt afgerond, mag je op stage. De stage is opgedeeld in twee periodes van twintig weken, waarbij je patiƫnten ziet in een fysiotherapiepraktijk en daarnaast tijd besteedt aan voor-/nabereiding, toetsing, het maken van beroepsproducten, intervisie en evaluatie. THIM heeft een netwerk door heel Nederland en het stagebureau regelt een stageplek voor je. Als je zelf een stageadres hebt gevonden of je wilt in het buitenland stage lopen, neem dan contact op met het stagebureau.

Meer weten? Bekijk de informatie op Cumlaude.

nl_NL